Fjelltur

Alle VG1-elever på Oslo by steinerskole reiser på fjelltur den tredje uken etter skolestart. Turen går til Hardangervidda og varer i 4 dager.

Hele klassen reiser med buss til Dyranut, og derfra går de sammen fra hytte til hytte. Man lærer å orientere seg i terrenget, bruke kart og kompass, løse oppgaver i fellesskap og holde sammen som gruppe. Ikke minst lærer man mye om hverandre – man blir godt kjent med mange i klassen, og mange blir også bedre kjent med seg selv. Med på turen er en lærer som kjenner ruten samt en av klassens kontaktlærere. En frisk start på skolegangen hos oss!

Turen over Hardangervidda har de siste årene gått fra Dyranut til Trondsbu og så videre til Sandhaug, før retur til Trondsbu og buss tilbake til skolen. En fin og lettgått rute som passer godt for alle uansett hvor mye eller lite man har gått i fjellet tidligere. Fjellturen er en del av faget kroppsøving/friluftsliv, og elevene får oppgaver i kartlesing, planlegging av dagsetapper og fjellvett.

Friluftstur 2020

Alle Vg1-elever på Oslo by steinerskole reiser på fjelltur den tredje uken etter skolestart. På grunn av Covid-19 er turen i år lagt til Nordmarka. Her skal vi lære å orientere oss i terrenget, løse oppgaver i fellesskapet, holde sammen som gruppe, slå opp leir, bruke stormkjøkken, tenne bål og sove ute. Det vil i tillegg bli gitt opplæring i turutstyr og påkledning, allemannsretten og sporløs ferdsel. Alle klassene starter med buss fra skolen til Movatn stasjon. Vi skal gå klassevis, med en kontaktlærer og en faglærer, fra Movatn til Øyungen. Der skal vi overnatte en natt under åpen himmel/under tarp om det er meldt dårlig vær. De som vil sove i hengekøye kan gjøre det. Dag nummer to går vi til Skar i Maridalen hvor vi blir hentet med buss som kjører oss tilbake til skolen. Dette er en obligatorisk tur som inngår i kroppsøvingsfaget.

Informasjon om turen og pakkeliste til friluftsturen 2020 finner du her.  

Bildegalleri fra 2018:

1/52

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.