Teaterprosjekt

Teater er en del av skolens kunstundervisningstilbud. Som et felles avslutningsprosjekt i Vg3 setter skolens elever opp et teaterstykke. Veiledet av profesjonelle instruktører skal elevene selv administrere, organisere og drive prosjektet. Prosjektet er omfattende nok til at alle får sin rolle eller oppgave, og det er mulig å velge ut ifra egne interesser, enten man higer etter å bade i rampelyset, styre lys, fikse lyd, rigge, bære og mekke, skrive, planlegge, eller håndtere penger…

1/5

Teaterprosjektet 2023 – FATAMORGANA

Velkommen til årets teaterprosjekt! I år setter vi opp forestillingen «Fatamorgana»

Premiere: 17. juni kl 16.00

Forestillinger:
Lørdag 17. juni kl. 16 og kl. 18.30
Søndag 18. juni kl. 14

Kjøp billetter her:
https://bestill.albillett.no/nb/1814  

Teaterprosjektet består av tre prosjekter i prosjektet. Tre ulike forestilinger, tre ulike tolkninger, men med samme tittel «Fatamorgana». Hva som ligger i det gjenstår å oppleve på forestillingen. Vi kan gi noen hint:

 

Skamsund resort

Vi er på Skamsund Resort. Gjestene er her for ro og helbredelse. Ved hjelp av yoga, farmakologi og å logge av, håper de alle på å kvitte seg med skammen de bærer på. En ny gjest dukker opp og lager ringer i det ellers så stillestående vannet de alle prøver å hvile i. Etterhvert som den ene dagen flyter over i den neste, blir det vanskelig å holde styr på hva som er drøm, og hva som er virkelighet.  

 

Skamvika

Velkommen til Skamvika, alle drømmers plass. Vi er drømmen din, vi drømmer for deg så du kan drømme videre. Du kan forvente å bli forvirret av deg selv og det som skjer i ditt indre, men også slått i bakken av alt det grotes… eh, vakre som finnes! I Skamvikas drømmer kan alt skje, om du har feberdrøm eller er et bølgete tre. Hvem er det egentlig synd på, and who’s got the power? 

  

Fatamorgana bar

175832763849 meter under bakken, 500 år fram i tid, forvilles Agnes inn i de mørke krokene på BAR FATAMORGANA. Fremtidens mennesker feirer årets lyseste dag. De er kledd fargerikt, og musikken dunker i veggene, men noe mangler.. Det er varmt, men ikke sol. Det er smil, men ikke kjærlighet. Det er fest, men hvor er gleden? Drømmer vi? Og hvem bestemmer? Agnes er på saken! Vi håper at mange kommer og ser hva skolens Vg3-elever har jobbet med de siste ukene.

Vi gleder oss masse!

Følg teaterprosjektet på:

FB-arrangement: https://fb.me/e/2UF5yebr0
FACEBOOK: www.facebook.com/OBS-teateret
INSTAGRAM: @obsteater
TikTok: OBSteater2023

YouTube: kommer

Ja vi elsker teater

Ja vi elsker livet, det gjenvunnede liv

Ja vi elsker frihet, den gjenvunnede friheten

Ja vi elsker å oppleve kunst og kultur

Ja vi elsker samværstundene og alle de berikende møtene mellom mennesker

Teater er livet, mennesker, fortellinger, språk, fortid, nåtid og fremtid, kjærlighet og hat, farger, lys og mørke, lengsel, humor, løgn, liv og død, musikk og dans. 

Teater er forvandling. 

Med andre ord - teater inneholder alt.

Vi trenger teater mer enn noen gang, vi tørster etter kulturopplevelser og vi trenger humor, vi trenger å le. Det ble derfor naturlig å velge et nytt festlig lystspill fra W. Shakespeare for årets forestilling. Denne gangen En midtsommernattsdrøm.  

Personlig elsker jeg dette prosjektet,

jeg elsker at skolen forvandles til et teaterverksted,

jeg elsker at elevenes kreative potensiale får utfolde seg fritt

jeg elsker å oppleve alle i nye roller,

jeg elsker at dere er medansvarlige for deres siste produksjon på skolen.

Erfaringen har vist at dette prosjektet viser elevfelleskap på sitt beste og er den beste avslutningen av en skolegang man kan tenke seg. Rett og slett festlig. For å gi dette prosjektet de beste vilkårene har vi engasjert profesjonelle skuespillere og instruktører, scenografer, scenetekniker, musikere og filmspesialister. Du skal lete lenge for å finne et så proft team på et slikt prosjekt en videregående skole. Så håper jeg at alle forstår at dette er kun for å gi våre elever en uforglemmelig avslutning på deres 3 år på Oslo by steinerskole. Denne forestillingen skal være kronen på verket.

Når sceneteppet faller er det punktum finale på eventyret.

Hilsen

Bernard Daub, rektor

I bildekarusellen nedenfor kan du få et innblikk i forberedelsene og prosessen bak tidligere forestillinger.

1/12

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.