Skole-PC

Skolen har stort fokus på håndskrift og allsidig læring, men mange læringssituasjoner, samt bruk av skoleadministrative systemer, krever digitale hjelpemidler. Oslo by steinerskole har ikke mulighet til å stille med pc til alle elever, derfor trenger de en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet som oppfyller de tekniske minstekravene for sin linje. Alle elever får Office-pakke gjennom skolen.

Linjer med spesifikke behov

Media-, musikk- og kunstlinjen bruker programmer som stiller noen tekniske minstekrav til maskinene for å sikre at undervisningen kan gjennomføres. Mac er gunstig, men det går helt fint å bruke en vanlig PC så lenge den møter minstekravene. For tips om å kjøpe brukt/ny Mac, se avsnittet lenger ned. 

Linjer uten spesifikke behov

Det er ingen spesifikke krav til datamaskin på humanist- og reallinjen. 

Kjøpe brukt?

Det kan være en god ide å kjøpe PC/Mac brukt. Man sparer både penger og miljøet, og maskinene har overraskende lang levetid. Ulemper med eldre maskiner er derimot begrenset batteritid, lavere arbeidshastighet og begrensede muligheter til å oppgradere til nyere operativsystemer. 

Brukt/ny Mac

Her finner du noen tips og spesifikasjoner om hva du kan se etter dersom du ønsker å kjøpe Mac. 

Brukt:

• Let gjerne etter modeller (gjerne Macbook Air) som er fra 2016 eller nyere. 

• En god match mellom lavpris og ytelse er Macbook Air 13’’ fra 2018.

• Et annet godt kjøp – høyere opp i prissjiktet – er Macbook Air M1 eller Macbook Pro M1.

• Husk å se etter maskiner med minimum 8GB RAM. 

Ny:

Nye Mac’er er utstyrt med såkalt M-chip. Der den nyeste er M3. Dette er maskiner der selv den billigste arbeider raskt. Her er tre mulige kategorier:

Enkel - utmerket for mange vanlige arbeidsoppgaver – også video/bilde og musikkprosjekter. Dette vil være mer enn bra nok maskin for de fleste: Macbook air M1, 13,3 tommer

Medium - utmerket for mange vanlige og mer kompliserte arbeidsoppgaver – også litt mer tungrodde video/bilde og musikkprosjekter: Macbook air M2, 13-tommer

Avansert – for den som har behov for en svært kraftig video og grafikk-behandler: Macbook Pro 14-tommer med M2 eller M3-chip.

Fra 22. juli og ut august får studenter 10% rabatt på bærbar Mac fra Eplehuset.

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.