Sommerens heteste boktips fra biblioteket

Sulten på gode lesetips i sommer? Visste du at på søkesiden til biblioteket, kan man alltid sjekke hvilke bøker som har vært mest populære det siste året. Nå har vår bibliotekar Siri samlet noen av de mest lånte (hvis du ser bort fra lærebøker og Nynorsk ordliste!). Kanskje finner du akkurat den boken du vil lese i sommer?

Et utvalg bøker fra biblioteket

1. BIOPSI av Lars Ramslie

Er en roman med korttekster om et vanskelig forhold mellom en far og en sønn. Fortellingen fortelles fra sønnens perspektiv etter at faren er død. Romanen er skrevet i et røft og usentimentalt språk. Anbefales!

2. Appelsinpiken av Jostein Gaarder

Georg lever som en vanlig ungdom, bortsett fra at han har store tanker om universet og oppdager et brev fra sin døde far. Der leser han om den gåtefulle appelsinpiken, farens store forelskelse, som Georg vil finne. 

3. Jonathan Strange og Mr. Norrell av Susanna Clarke

Året er 1806. Magikeren Herr Norell møter den unge Strange som begynner å gå i magikerlære hos Mr. Norell. Det utvikler seg til å bli en krig mellom magikerne hvor mørke krefter regjerer. Denne romanen er prisbelønt og ble en stor suksess da den ble utgitt.

4. Beatles av Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensens store suksess fra 1984 er fortsatt en god fortelling. Her møter vi ungdomsgjengen fra Frogner (de fire «norske Beatlene») som spiller i band sammen. Året er 1974 hvor hippienes opprør flettes inn i deres ungdomsliv med oppturer og nedturer.

5. Dagene er gjennomsiktige av Mirjam Christensen

Dagene er gjennomsiktige var debuten til Mirjam Kristensen som hun fikk Vesaas-prisen for. Den er en intens og vakker historie om en liten gutt som faller i en brønn og dør. Perspektivet er søsteren hans. Gjennom hennes barnlige synsvinkel opplever vi hvordan voksne forholder seg til døden. Språket er nesten som en sammenhengende tankestrøm. Anbefales på det sterkeste!

6. Slik talte Zarathustra av Nietzsche

Zarathustra var en slags Jesus-figur for zoroastrismen som er en av verdens eldste religioner. Boka som «gjenforteller» taler av Zarathustra, er full av gullkorn. Her møter du på tanker som du kan gjenkjenne, samtidig som de sier noe nytt. 

Prosessen av Fransz Kafka
Tegneserieroman illustrert og bearbeidet av Chantal Montelllier og David Zane Mairowitz


Prosessen, som her er gjenskapt som tegneserieroman, er den dystre fortellingen om Josef K, som en dag arresteres av uforklarlige grunner og tvinges til å kjempe for å forsvare seg i en absurd straffeprosess. Han kastes fra det ene forvirrende møtet til det neste, og han blir stadig mer desperat etter å bevise sin uskyld. Med sitt grelle portrett av et autoritært byråkrati som griper inn i og ødelegger livene til fremmedgjorte borgere, er Prosessen like aktuell i dag som noen gang.

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.