Hva skjer når lysene slukkes og nattdyra våkner til liv på Naturhistorisk museum?

Det ville Vg2 Real finne ut og fredag kveld dro de på utforskende utflukt i høstmørket til Naturhistorisk museum på Tøyen.

Gjengen møttes utenfor portene og gikk samlet opp den fakkelopplyste veien. Inne på museet var det kun stearinlys i trappene, ellers var det stummende mørkt. Det eneste tillatte lyset var lommelykter med et grønnaktig skjær som ble delt ut ved inngangen. For dem som har besøkt Naturhistorisk på dagtid, med lyset på, og tror at dette museet kjenner man godt, ga det nattlige besøket et helt annet inntrykk. Man fikk litt samme følelsen som man får av å gå i skogen om natten, mørket var fullt av dyrelyder (som man ikke vanligvis hører på museet) og de ulike dyrene fremsto på en helt annen måte når man må lete etter dem med lommelykt. 

Den første man møter, både visuelt og lydmessig er dessuten Tyrannosaurus rex, som brøler så det gir gjenklang i de mørke museumsveggene. Dyrelydene i mørket bidro på alle måter til en unik sanseopplevelse denne kvelden. Underveis i utstillingen støtte vi også på en ekte forsker; visuelt gikk tankene til Indiana Jones eller Professor Drøvel, men det var Peter Bøckmann som levende og entusiastisk formidlet kunnskap om egenskaper hos ulike dyr, og quizet alle som lyttet i hvem de ulike knoklene han hadde med tilhørte, og hva slags egenskaper disse artene har. Et inspirerende og annerledes museumsbesøk sammen med en gjeng entusiastiske realister. Rett og slett det morsomste museumsbesøket forfatteren av denne teksten hatt på lenge!

1/21

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.