Prisvinnere i konkurransen Unge Forskere

Gratulerer til våre tre elever som vant priser i konkurransen Unge Forskere: Lone Grønner Flikke, Selma Smidsrød og Marie Hayes Vigerust.

Tre prisvinnere i Unge forskere

Årets finale og prisutdeling foregikk virtuelt via streaming. Forskningsrådets direktør, John-Arne Røttingen, holdt en innledende tale til finalistene: «Det er dagens tenåringer som skal være med på de store omstillingene vi vet at vi som samfunn skal gjennom. Det er de unge som skal leve med konsekvensene, på godt og vondt. Forskningsbasert kunnskap og evne til refleksjon er avgjørende for at vi lykkes med endringene. Det er lovende å se den engasjerte, kunnskapsrike ungdommen og alle forskertalentene her i dag.»

Deretter sa minister for høyere utdanning- og forskning, Henrik Asheim, noen ord: «Dere har tenkt nytt, utfordret vedtatte sannheter og bidratt til å ta verden videre».

Lone Grønner Flikke vant 1. pris i kategorien for humanistiske fag med oppgaven «En bok eller et ansikt? – Etikk og sannhet om virkelighetslitteratur».

Selma Smidsrød vant 1. pris i kategorien for naturvitenskapelige fag med oppgaven «BIOPLAST – En fordypningsoppgave om gode alternativer til fossilbasert plast».

Maria Hayes Vigerust vant 2. plass i kategorien for humanistiske fag med oppgaven «Gjennom kaninhullet – Terskeloverskridelser i Alice in Wonderland».

Les mer om prisvinnerne og arrangementet her:

https://www.forskningsradet.no/unge-forskere/nyheter/vinnere-2020/ 

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.