Gøy på venterommet #Velkommen til nytt skoleår!

På Oslo by steinerskole dyrker vi alltid nyskapning og kreativitet, og nå kan du få oppleve litt av det allerede før skolestart. Derfor har vi laget nyhetsbrevet «Gøy på venterommet» til deg som er ny søker. I nyhetsbrevet vil du i løpet av våren og sommeren kunne lese nyttig informasjon og få nyttige kreative tips eller oppgaver du kan løse. I nyhetsbrevet vil du finne innhold som handler om livet på skolen, både generelt og litt fra de ulike linjene våre.

Nå er snart et nytt skoleår i gang! Mandag 21. august er første skoledag for skoleåret 2023/2024 og vi ønsker hjertelig velkommen til både gamle og nye elever!

Informasjon om hvilke klasser som møter hvor og når finner du her:

9 fakta om Oslo by steinerskole du kanskje ikke visste…

1. Du husker kanskje introsangen til TV-serien «Her kommer Mummi»? Men visste du at han som synger den heter Håkon Iversen og er musikklærer hos oss? Han har også deltatt i MGP og gitt ut mye musikk.

Her kan du lytte til mummisangen 

2. Visste du at gatenavnet i skolens adresse er oppkalt etter Olav den Hellige 😇 Gaten fikk navnet i 1864 og før det het gaten Ny Slots Gate.

3. Oslo by steinerskole deler hus med en krokodille🙀? I samme bygg som oss (i nr. 2) holder Oslo reptilpark til. De har mer en 80 forskjellige reptiler, blant annet en helt ekte krokodille. 

4. Lokalene som skolen er i ble bygget på 1800-tallet og mye historie sitter i veggene. Før Oslo by steinerskole flyttet inn i 2001 hadde Arkitekthøgskolen i Oslo holdt til i lokalene helt siden 1966.

5. Det er mange artister du kan lytte til som har vært elever på Oslo by steinerskole, eller som har en eller annen tilknytning til skolen. Vi har laget en spilleliste på Spotify med noen av dem. 

Spilleliste Spotify

6. Er du interessert i poesi? Visste du at bibliotekaren vår, Siri, har gitt ut fire diktsamlinger på Oktober forlag? Hun er også veldig interessert i all litteratur og kommer jevnlig med lesetips på nettsidene våre. https://www.forfattersentrum.no/forfattere/641023e500611867f872a1f4 

7. Blant lærerne våre finner du flere lærebokforfattere: Helge Horn (Fabel, Ord i orden, Sikkert språk m. fl.), Elisabeth Solberg Holm (Grip Teksten), Birthe Vestergaard (Sinus)

8. Vi har hvert år vår helt egen festival som vi kaller Høstival. Den er åpen for alle, og da kan du lytte til konserter, spise god mat, ta bilder i fotostudio, se på live-demonstroner med tips og triks, og mye mye mer.

Høstival  

9. Vi produserer vår egen honning! I 2016 fikk skolen bikuber på taket og anla en hageflekk med blomster på terrassen i 2. etasje. I flere år kunne FAU selge egenprodusert honning på Høstivalen. Biene flyttet dessverre ut under pandemien, men nå er nye bier på plass og vi gleder oss til egenprodusert honning på årets Høstival 🐝 🐝 🐝

Gikk du glipp av årets teaterforestilling? Fortvil ikke, du kan se hele forestillingen på YouTube-kanalen vår


Som et felles avslutningsprosjekt i Vg3 setter skolens elever opp et teaterstykke. Teater er en del av skolens kunstundervisningstilbud. 

Veiledet av profesjonelle instruktører skal elevene selv administrere, organisere og drive prosjektet. Prosjektet er omfattende nok til at alle får sin rolle eller oppgave, og det er mulig å velge ut ifra egne interesser, enten man higer etter å bade i rampelyset, styre lys, fikse lyd, rigge, bære og mekke, skrive, planlegge, eller håndtere penger…

Lurer du på hva du skal fylle siste ferieuken med?

På TikTok-kanalen vår har vi noen tips til tegning, maleri og foto fra noen av lærerne våre.

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.