Gøy på venterommet #2

På Oslo by steinerskole dyrker vi alltid nyskapning og kreativitet, og nå kan du få oppleve litt av det allerede før skolestart. Derfor har vi laget nyhetsbrevet «Gøy på venterommet» til deg som er ny søker. I nyhetsbrevet vil du i løpet av våren og sommeren kunne lese nyttig informasjon og få nyttige kreative tips eller oppgaver du kan løse. I nyhetsbrevet vil du finne innhold som handler om livet på skolen, både generelt og litt fra de ulike linjene våre.

Velkommen til årets teaterforestilling «Fatamorgana»!

Teater er en del av skolens kunstundervisningstilbud. Som et felles avslutningsprosjekt i Vg3 setter skolens elever opp et teaterstykke. Veiledet av profesjonelle instruktører skal elevene selv administrere, organisere og drive prosjektet. Prosjektet er omfattende nok til at alle får sin rolle eller oppgave, og det er mulig å velge ut ifra egne interesser, enten man higer etter å bade i rampelyset, styre lys, fikse lyd, rigge, bære og mekke, skrive, planlegge, eller håndtere penger…

 

1/0

I år setter vi opp forestillingen «Fatamorgana»

Premiere: 17. juni kl 16.00

Forestillinger:
Lørdag 17. juni kl. 16 og kl. 18.30
Søndag 18. juni kl. 14

Kjøp billetter her:

https://bestill.albillett.no/nb/1814  

Teaterprosjektet består av tre prosjekter i prosjektet. Tre ulike forestilinger, tre ulike tolkninger, men med samme tittel «Fatamorgana». Hva som ligger i det gjenstår å oppleve på forestillingen. Vi kan gi noen hint:

Gruppe 1
Vi er på Skamsund Resort. Gjestene er her for ro og helbredelse. Ved hjelp av yoga, farmakologi og å logge av, håper de alle på å kvitte seg med skammen de bærer på. En ny gjest dukker opp og lager ringer i det ellers så stillestående vannet de alle prøver å hvile i. Etterhvert som den ene dagen flyter over i den neste, blir det vanskelig å holde styr på hva som er drøm, og hva som er virkelighet.  

Gruppe 2
Velkommen til Skamvika, alle drømmers plass. Vi er drømmen din, vi drømmer for deg så du kan drømme videre. Du kan forvente å bli forvirret av deg selv og det som skjer i ditt indre, men også slått i bakken av alt det grotes… eh, vakre som finnes! I Skamvikas drømmer kan alt skje, om du har feberdrøm eller er et bølgete tre. Hvem er det egentlig synd på, and who’s got the power? 

Gruppe 3
175832763849 meter under bakken, 500 år fram i tid, forvilles Agnes inn i de mørke krokene på BAR FATAMORGANA. Fremtidens mennesker feirer årets lyseste dag. De er kledd fargerikt, og musikken dunker i veggene, men noe mangler.. Det er varmt, men ikke sol. Det er smil, men ikke kjærlighet. Det er fest, men hvor er gleden? Drømmer vi? Og hvem bestemmer? Agnes er på saken! 

Vi håper at mange kommer og ser hva skolens Vg3-elever har jobbet med de siste ukene.

Vi gleder oss masse!

Følg teaterprosjektet på:

FB-arrangement: https://fb.me/e/2UF5yebr0 

FACEBOOK: www.facebook.com/OBS-teateret 

INSTAGRAM: @obsteater 

TikTok: OBSteater2023 

Les hva rektor Bernard Daub sier om teaterprosjektet:

Ja vi elsker teater

Ja vi elsker livet, det gjenvunnede liv

Ja vi elsker frihet, den gjenvunnede friheten

Ja vi elsker å oppleve kunst og kultur

Ja vi elsker samværstundene og alle de berikende møtene mellom mennesker

Teater er livet, mennesker, fortellinger, språk, fortid, nåtid og fremtid, kjærlighet og hat, farger, lys og mørke, lengsel, humor, løgn, liv og død, musikk og dans. 

Teater er forvandling. 

Med andre ord - teater inneholder alt.

Vi trenger teater mer enn noen gang, vi tørster etter kulturopplevelser og vi trenger humor, vi trenger å le. Det ble derfor naturlig å velge et nytt festlig lystspill fra W. Shakespeare for årets forestilling. Denne gangen En midtsommernattsdrøm.   

Personlig elsker jeg dette prosjektet,

jeg elsker at skolen forvandles til et teaterverksted,

jeg elsker at elevenes kreative potensiale får utfolde seg fritt

jeg elsker å oppleve alle i nye roller,

jeg elsker at dere er medansvarlige for deres siste produksjon på skolen.

Erfaringen har vist at dette prosjektet viser elevfelleskap på sitt beste og er den beste avslutningen av en skolegang man kan tenke seg. Rett og slett festlig. For å gi dette prosjektet de beste vilkårene har vi engasjert profesjonelle skuespillere og instruktører, scenografer, scenetekniker, musikere og filmspesialister. Du skal lete lenge for å finne et så proft team på et slikt prosjekt en videregående skole. Så håper jeg at alle forstår at dette er kun for å gi våre elever en uforglemmelig avslutning på deres 3 år på Oslo by steinerskole. Denne forestillingen skal være kronen på verket.

Når sceneteppet faller er det punktum finale på eventyret.

Hilsen
Bernard Daub, rektor

«Tid» var årets tema under Performance-festivalen 2023 POBS7

Var du tilfeldigvis utenfor Operaen onsdag 3. mai kan det hende du la merke til at det foregikk en hel del på Operastranda. Det var elever fra vg3 kunstlinjen som gjennomførte POBS7, vår helt egne Performancefestival. POBS2023 er 7. gangen Performance-festivalen blir arrangert.

Kunstelevene arbeider med tema samtidskunst, og sammen med kunsthistoriker Mona Pahle Bjerke Bjørang og kritiker Karen Nystøyl Frøsland arbeider elevene med performance som uttrykksform.

Performance-festivalen har sin egen instagramkonto @p_o_b_s

Vil du lese mer om festivalen?

Biene er tilbake på skolens tak !!!

Visste du at på Oslo by steinerskole har vi våre helt egne bier på taket?

På bildet ovenfor ser du en av Dronningbiene våre. Det er dronningbiene Anneli den første og Bernadette den andre som er sjefene for biene.

På Høstivalen, som er i november hvert år, pleier det å være mulig å få kjøpt honningen som biene våre har produsert i løpet av sommeren.

🐥 Løsning påskenøtter 🐥

Påskeharen Bernard hadde jo lagt masse påske-sjokolade i denne glasskrukken. Riktig svar på antall sjokolader var 468!

Tusen takk til alle dere som sendte inn løsningssvar! Det var faktisk ingen (!) som var i nærheten av å gjette helt riktig antall, så derfor har vi trukket tre vinnere:

Gratulerer til Johann M, Sebastian F og Ingrid I, som får tilsendt en premie i posten :)

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.