Gøy på venterommet #2

På Oslo by steinerskole dyrker vi alltid nyskapning og kreativitet, og nå kan du få oppleve litt av det allerede før skolestart. Derfor har vi laget «Gøy på venterommet», hvor du i løpet av våren og sommeren vil motta nyhetsbrev med spennende oppgaver og nyttig informasjon. Der vil du finne innhold som handler om livet på skolen, både generelt og litt fra de ulike linjene våre.

Gøy på venterommet bannerillustrasjon

Nå har vi trukket ut tre heldige vinnere av årets påskekonkurranse!

De tre som vant er:

Hanna B.

Ella W.

Ida K.

Premien har blitt sent i posten :)

Riktig svar var 26 egg i bokhyllen (og en kanin). I kurven var det 36 egg.

Tusen takk til alle som deltok! Selv om dere ikke vant denne gangen, får dere en liten trøstepremie i posten dere også.

Hvert år deltar noen av elevene våre i konkurransen Unge Forskere som arrangeres av Forskningsrådet. Det er forskningsoppgavene de skriver til fordypningsoppgaven som sendes inn til konkurransen.

Årets finale og prisutdeling foregikk virtuelt via streaming. Nedenfor kan du se klipp fra sendingen.

Sendingen i sin helhet finner du hvis du trykker på den røde knappen.

Steinerskolene har ikke avsluttende skoleeksamen. I stedet for en avsluttende teoretisk eksamen arbeider alle våre elever med en fordypningsoppgave det siste semesteret i VG3 – dette er vår eksamensform. Omfanget og innholdet varierer med hvilke linje man går på, men felles for alle er at man skriver en oppgave innen et av fordypningsfagene man har.

Vanligvis har vi en stor felles avgangsutstilling hvert år i slutten av April, men i år blir utstillingene digitale. Den digitale utstillingen blir lansert i løpet av mai måned.
Hvis du er nysgjerrig på fordypningsoppgavene kan du ta en titt på filmen fra kunstlinjens oppgaver fra 2020.

Visste du forresten at alle elever hos oss har undervisning i kunstfag? Hvilke kunstfag varierer fra linje til linje, men vår filosofi er at:

Mennesket er en helhet, og det bør skolen også være. Tankens arbeid i naturfag, matematikk, språk, samfunnsfag og litteratur står sammen med håndens arbeid i kunst, håndverk og musikk. Derfor arbeider elevene både kunstnerisk, teoretisk og praktisk. Summen gir den helhetlige utfordringen man trenger som menneske.

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.