Gøy på venterommet #7

Nå er sommerferien straks over og vi ser frem til et nytt skoleår! Dette er siste nyhetsbrevet du får fra oss i serien «Gøy på venterommet» for denne gang. Her finner du litt fakta om skolen og informasjon om skolestart. Pr. dags dato er det fullt på alle linjer unntatt real som har noen få ledige plasser. Har du fortsatt ikke fått tilbud om plass, kan fortsatt mye skje innen skolestart neste uke.

Skolestart

Nå er snart et nytt skoleår i gang! Mandag 16. august er første skoledag for skoleåret 2021/2022.

Vi gleder oss til å gjenåpne skolen og starte skoleåret på grønt nivå, selv om enkelte smittevernstiltak vil fortsette. Etter 15 måneder i en slags krisetilstand er det en glede å kunne gå tilbake til en normal skolehverdag med vanlig undervisning og alle fellesaktivitetene som er så viktige for oss.

I år har skolen hatt enormt stor søkermasse. Veldig gledelig for oss, men det er dessverre mange søkere som ikke har fått tilbud om plass. Det er pr. dags dato fullt på alle linjene, unntatt på real som har noen få ledige plasser.

Hjertelig velkommen til både gamle og nye elever!

Informasjon om hvilke klasser som møter hvor og når finner du her:

I år feirer skolen 20-års jubileum!

Utrolig nok er det 20 år siden Oslo by steinerskole-eventyret startet. I august 2001, etter flere års forberedelser, startet 87 elever sin videregående opplæring på denne nye skolen i Oslo sentrum. Tiden har gått veldig fort. Skolen har i løpet av kort tid etablert seg som en attraktiv skole med et spennende linjetilbud, en engasjerende og moderne undervisningsform, dyktige lærere og et meget godt elevmiljø. Et godt omdømme og fornøyde elever og foresatte har ført en til at søkningen til skolen har vokst fra år til år. Ved skolestarten i år har skolen 490 elever. Det er vi veldig fornøyde med og stolte over en målbevisst utvikling av skolens profil gjennom disse to tiårene.

Vi gleder oss å markere denne begivenheten med alle skolens elever 19. august

Bernard Daub

10 fakta om Oslo by steinerskole du kanskje ikke visste…

1. Du husker kanskje introsangen til TV-serien «Her kommer Mummi»? Men visste du at han som synger den heter Håkon Iversen og er musikklærer hos oss? Han har også deltatt i MGP og gitt ut mye musikk.

Her kan du lytte til mummisangen

2. Visste du at gatenavnet i skolens adresse er oppkalt etter Olav den Hellige 😇 Gaten fikk navnet i 1864 og før det het gaten Ny Slots Gate.

3. Oslo by steinerskole deler hus med en krokodille🙀? I samme bygg som oss (i nr. 2) holder Oslo reptilpark til. De har mer en 80 forskjellige reptiler, blant annet en helt ekte krokodille.

4. Lokalene som skolen er i ble bygget på 1800-tallet og mye historie sitter i veggene. Før Oslo by steinerskole flyttet inn i 2001 hadde Arkitekthøgskolen i Oslo holdt til i lokalene helt siden 1966.

5. Det er mange artister du kan lytte til som har vært elever på Oslo by steinerskole, eller som har en eller annen tilknytning til skolen. Vi har laget en spilleliste på Spotify med noen av dem.

Spilleliste Spotify

6. Er du interessert i poesi? Visste du at bibliotekaren vår, Siri, har gitt ut fire diktsamlinger på Oktober forlag? Hun er også veldig interessert i all litteratur og kommer jevnlig med lesetips på nettsidene våre. https://forfatterkatalogen.no/forfattere/siri-amalie-oftestad/

7. Blant lærerne våre finner du flere lærebokforfattere: Helge Horn (Fabel, Ord i orden, Sikkert språk m. fl.), Elisabeth Solberg Holm (Grip Teksten), Birthe Vestergaard (Sinus)

8. Vi har hvert år vår helt egen festival som vi kaller Høstival. Den er åpen for alle, og da kan du lytte til konserter, spise god mat, ta bilder i fotostudio, se på live-demonstroner med tips og triks, og mye mye mer.

Høstival

9. I 2016 fikk skolen bikuber på taket og anla en hageflekk med blomster på terrassen i 2. etasje. I flere år kunne FAU selge egenprodusert honning på Høstivalen. Biene flyttet dessverre ut i fjor, men vi jobber med å få etablert en ny stamme. 🐝 🐝 🐝

10. I 2020 ble Obs-revyen årets skolerevy! Vi gleder oss nå til et nytt skoleår, og en ny revy i januar! https://www.oslo-bysteinerskole.no/aktuelt/obs-revyen-ble-arets-skolerevy

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.