Gøy på venterommet #4

I gøy på venterommet #4 er hovedtema teater! For å sitere rektor Bernard Daub: «Ja vi elsker teater! Ja vi elsker livet, spesielt nå etter nedstengningen! Ja vi elsker frihet, den gjenvunnede friheten! Ja vi elsker mennesker og alle de berikende møtene og samværstundene!

På Oslo by steinerskole dyrker vi alltid nyskapning og kreativitet, og nå kan du få oppleve litt av det allerede før skolestart. Derfor har vi laget «Gøy på venterommet», hvor du i løpet av våren og sommeren vil motta nyhetsbrev med spennende oppgaver og nyttig informasjon. Der vil du finne innhold som handler om livet på skolen, både generelt og litt fra de ulike linjene våre.

Velkommen til teaterforestilling!

Obsteateret 2021 inviterer til et glam-punk eventyr! Kjærlighet, kjønn og ungdom utforskes med Shakespeares penn. Hvem er vi? Hvem er du?

Den steinerske tolkningen av «As You Like it», foregår ikke lenger i Arden, men er omplassert til en dystopisk skolehverdag, og presenteres selvsagt med en ungdommelig vri. 

Premieren er den 13. juni kl 16.00 og finner sted på Oslo by steinerskoles YouTube-kanal. 

Her kan du følge forestillingen: https://youtu.be/gvaaT9aqVYc 

Vi gleder oss masse!

Følg teaterprosjektet på:
FB-arrangement:
https://fb.me/e/AOV2CtUl
FACEBOOK:
www.facebook.c om/OBS-teateret
INSTAGRAM: @obsteater
YouTube:
www.youtube.com/c/Oslobysteinerskolevgs

Ja vi elsker teater

Ja vi elsker livet, spesielt nå etter nedstengingen

Ja vi elsker frihet, den gjenvunnede friheten

Ja vi elsker mennesker og alle de berikende møtene og samværstundene 

Teater er livet, mennesker, fortellinger, fortid, nåtid og fremtid, kjærlighet og hat, farger, lys, og mørke, lengsel, humor, løgn, liv og død, musikk og dans. Teater er forvandling. Med andre ord - teater inneholder alt. 

I år trenger vi teater mer enn noen gang, vi tørster etter kulturopplevelser og vi trenger humor, vi trenger å le. Det ble derfor naturlig å velge «as you like it», dette festlige lystspillet om kjærlighet fra W. Shakespeare.

Personlig elsker jeg dette prosjektet,

jeg elsker at skolen forvandles til et teaterverksted,

jeg elsker at hele deres kreative potensiale utfolder seg fritt

jeg elsker å oppleve dere i nye roller,

at dere er medansvarlige for deres siste produksjon på skolen. Det er felleskap på sitt beste og den beste og festligste avslutning av en skolegang man kan tenke seg. Rett og slett festlig. For å gi dette prosjektet de beste vilkårene har vi engasjert profesjonelle skuespillere og instruktører, scenograf, scenetekniker, musikere og filmspesialister. Du skal lete lenge for å finne et så proft team på en videregående skole. Så håper jeg at dere forstår at dette er kun for å gi dere en uforglemmelig avslutning på deres 3 år på Oslo by steinerskole. Når sceneteppet faller er det punktum finale på eventyret, men før det skal denne forestillingen være kronen på verket. 

Hilsen
Bernard

To glade elever med en hov foran et vann

En dag vi alle gleder oss til hvert år er når hele skolen drar på feltdag sammen. Særlig i år hvor store deler av året har vært preget av hjemmeskole, var dette etterlengtet. Da gjør det jo heller ikke noe at solen skinte og temperaturen krøp langt oppover 20-tallet! I tillegg til å finne poster, forske, undersøke og kartlegge ble det bading, barbeint vandring på stiene og mye hygge i vår fantastiske natur. Vi er heldige som har marka så lett tilgjengelig!

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.