Gøy på venterommet #3

På Oslo by steinerskole dyrker vi alltid nyskapning og kreativitet, og nå kan du få oppleve litt av det allerede før skolestart. Derfor har vi laget «Gøy på venterommet», hvor du i løpet av våren og sommeren vil motta nyhetsbrev med spennende oppgaver og nyttig informasjon. Der vil du finne innhold som handler om livet på skolen, både generelt og litt fra de ulike linjene våre.

Illustrasjonsfoto til Gøy på venterommet, blå versjon

Informasjon om årets inntak fra rektor

Nå er det mange av dere som har fått tilbud om plass og vi er godt i gang med inntaksprosessen.

I år hadde vi 336 søkere til skolens 165 plasser. Dersom du ikke har hørt fra oss ennå, hører du fra oss siste uke i Juni. Andre-inntaket avsluttes 30. juni. Erfaringen har vist oss at det alltid er noen bevegelser i løpet av sommerferien. Et tredje inntak starter derfor i august.

Bernard Daub

Prosjektuke og fotoutstilling

Hvert år har vi en prosjektuke. Vg1 MK hadde et fotoprosjekt sammen med fotografene Bård Ek og Erlend Sæverud. Fredagen ble alle fotografiene, to fra hver elev, hengt opp ute og parkeringsplassen ble forvandlet til et pop-opp galleri!

Elevene arbeidet med to ulike oppgaver, en oppgave hvor de arbeidet med komposisjon og kontrast. De skulle aktivt bruke en ramme, og komponere motivet gjennom denne rammen. I den andre oppgaven skulle elevene arbeide med gatefotografi inspirert av fotografen Vivian Maier.

Er du interessert i fotografering?

Her er tre enkle tips fra fotograf Bård Ek som er fotolærer på Oslo by steinerskole.

Nå har alle i Vg3 levert sine fordypningsoppgaver og sensuren har falt.

Steinerskolene har ikke avsluttende skoleeksamen. I stedet for en avsluttende teoretisk eksamen arbeider alle våre elever med en fordypningsoppgave det siste semesteret i VG3 – dette er vår eksamensform. Omfanget og innholdet varierer med hvilke linje man går på, men felles for alle er at man skriver en oppgave innen et av fordypningsfagene man har.

Treningstips!

Samfunnet åpner forsiktig opp igjen og treningstilbudene kommer tilbake. Men uansett kan det være fint med noen egentreningstips! Se forslag til hvordan du kan trene på egenhånd fra noen av elevene våre!

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.